Zorg voor het kind

Begeleiding van het kind

 

Mobiele begeleiding

Om nieuwe vaardigheden te leren kan een individuele training met een mobiele begeleider helpen. Het vertrekpunt? Een kind wil meer zelfstandig leren zijn.

 

Enkele voorbeelden van vragen

  • Ik start volgend jaar in het secundair onderwijs en zal dan zelfstandig met de bus naar school moeten. Dit is voor mij een hele nieuwe ervaring en vooral een grote stap! Kan iemand me leren hoe ik bustrajecten kan opzoeken, wat ik best kan doen als mijn bus niet komt opdagen? Kunnen we samen het traject inoefenen?
  • Mijn kind is 8 jaar en heeft het nog steeds erg moeilijk met het ochtendritueel. Kunnen jullie helpen, zodat hij hierin zelfstandiger kan worden?
  • Het lijkt me heel leuk om naar de scouts te gaan en kampen te bouwen, maar zo een nieuwe groep mensen … Dat durf ik niet! Kunnen jullie me helpen de eerste stap te zetten?

 

De mobiele begeleider maakt samen met het kind en zijn ouders afspraken: waaraan werken we, hoe doen we dat, op welke momenten, …? Begeleidingen kunnen doorgaan op het MFC of op verplaatsing. Naast de individuele begeleidingsmomenten zelf heeft de mobiele begeleider aandacht voor een goede transfer naar de ruimere context.

 

De persoonlijke bijdrage voor een begeleiding in Ritmica bedraagt €3, op verplaatsing €5.

 

Groepsbegeleiding

 

Op stap

 

We gaan “Op Stap”, samen met kinderen en jongeren met een beperking tussen 12 en 26 jaar. De staptochten zijn begeleid en uitgestippeld door twee ervaren begeleiders. De nadruk ligt op de beleving van het stappen, het genieten van de natuur en hierbij ervaren dat je grenzen mag en kan verleggen. Vooral dat laatste vinden we erg belangrijk!

 

Er is een vast vakantieaanbod met dagtochten en meerdaagse tochten. De kalender is terug te vinden op www.opstapritmica.com. Ook tochten op maat (zowel in groep als individueel) zijn mogelijk.

 

De prijs van een dagtocht bedraagt €25. Meerdaagse tochten variëren qua prijs.